Kosmetyki

mydło chlebowe

INCI:

Aqua – woda, rozpuszczalnik

Sodium COCO-Sulfate – tenzyd średnio drażniący

Cocamidopropyl betaine – tenzyd średnio drażniący

Lactic acid – należy do grupy naturalnych składników nawilżających skórę i włosy, reguluje pH, działa antybakteryjnie, odblokowuje pory

Saccharomyces meyen – drożdże z rodzaju jednokomórkowych grzybów, z rodziny drożdżakowatych Saccharomycetaceae. Drożdże zawierają wit. H, wit. z gr. B (B1, B2, B3, B5, B6, B9) mikroelementy i składniki mineralne (cynk, magnez, potas, siarkę, żelazo, miedź, chrom)

 Propanediol –glikol roślinny , nawilża, emulgator, konserwant, nośnik substancji aktywnych, pozyskiwany z kukurydzy

Secale cereale (rye) seed flour – mąka z nasion żyta Secale Cereale , zawiera wiele minerałów i witamin

Molasses –melasa, ciemnobrązowy gęsty syrop, produkt uboczny, który powstaje podczas rafinacji cukru z trzciny cukrowej, zawiera składniki mineralne i witaminy , aminokwasy, stosowana w kosmetyce w leczeniu chorób skóry.

LIFTING

THERMOLIFTING / RADIOFREKWENCJA

Nieinwazyjna metoda zwalczania wiotkości skóry

Technika stosowana w celu redukcji zmarszczek, przywrócenia skórze sprężystości i młodego wyglądu.

Fale radiowe wytwarzają ciepło w tkankach, wskutek podgrzania następuje obkurczenie włókien kolagenowych w skórze właściwej, stymulacja komórek fibroblastów, które produkują kolagen, poprawa natlenienia tkanek i pobudzenie procesów regeneracyjnych. Skóra staje się spójna i bardziej elastyczna.

Fale radiowe stosuje się również w zabiegach na ciało wspomagając kuracje antycellulitowe, wyszczuplające, modelujące sylwetkę, także w redukcji rozstępów. Pod wpływem ciepła następuje zjawisko termolipolizy polegające na redukcji tkanki tłuszczowej poprzez obkurczanie objętości komórek tłuszczowych adipocytów. W wyniku działania fali radiowej poprawia się krążenie krwi, a więc dotlenienie i odżywienie skóry. Przyśpieszeniu ulega przemiana materii ( przy podwyższeniu temp. o 1 stopień) co wpływa na usprawnianie pracy układu limfatycznego i odtoksycznienie.

 

vianek tonik

Aqua – woda
Glycerin – gliceryna, czynnik nawilżający poprzez zatrzymanie wody w skórze
Avena Sativa Straw Extract – ekstrakt z ziela owsa zwyczajnego, nawilża, łagodzi regeneruje, zmiękcza skórę
Propanediol – „roślinny glikol”, naturalna substancja nawilżająca oraz bezpieczny konserwant
Panthenol – prowitamina B5, regeneruje naskórek, stosowany w pielęgnacji skór wrażliwych i skłonnych do podrażnień
Urea – mocznik, humektant (zatrzymuje wodę w skórze)
Triticum Vulgare Germ Oil – olej z kiełków pszenicy, duża zawartość Wit. E, silnie natłuszcza, zabezpiecza przed parowaniem wody (okluzja)
Sodium Hyaluronate – kwas hialuronowy, humektant (zatrzymuje wodę w skórze)
Coco – Glucoside – emulgator wytwarzany z oleju kokosowego, składnik myjący
Cocamidopropyl Betaine – łagodny detergent uzyskiwany z oleju kokosowego
Benzyl Alcohol – konserwant dozwolony przez Ecocert
Perfume  – zapach
Phytic Acid – kwas fitowy, konserwant, regulator pH
Dehydroacetic Acid – konserwant dozwolony przez Ecocert

nacomi maseczka

Diatomaceous Earth – ziemia okrzemkowa, posiada wysoką zawartość krzemu, łagodzi trądzik, uszczelnia naczynia krwionośne, poprawia ukrwienie- poprzez to dotlenia skórę ,matuje poprzez wchłanianie nadmiaru sebum, poprawia koloryt cery Algin – algi
Clacium Sulfate Hydrate – siarczan wapnia, dodaje objętości, a także pochłania nadmiar sebum oraz wilgoć
Tetrasodium Pyrophosphate – pirofosforan sodu reguluje pH skóry
Olea Europea (Olive) Fruit Oil – oliwa z oliwek, zawiera dużo witamin, antyoksydantów, koi, łagodzi, wzmacnia odporność skóry, wspomaga leczenie stanów zapalnych, łagodzi objawy trądziku, zmiękcza, natłuszcza skórę, wyrównuje właściwy skład sebum, dla cer atopowych, nadwrażliwych, alergicznych, regeneruje naskórek, leczy rany i wypryski
Olea Europea (Olive) Leaf Powder – ekstrakt z liści oliwnych, przeciwbakteryjnie, antyoksydacyjnie, przeciwtrądzikowo
Silica – krzemionka, pochłania nadmiar sebum, pot i wilgoć
Iron Oxides – czarny tlenek żelaza, nawilża, regeneruje

SKŁAD INCI:

Aqua – woda, rozpuszczalnik

Glycerin – gliceryna

Sodium Carrageenan – naturalny stabilizator i emulgator

Sea Salt – sól z Morza Martwego

Phenoxyethanol – półsyntetycznym konserwant, uważany za bezpieczniejszy niż parabeny

Ethylhexylglycerin – konserwant pochodzenia naturalnego

Sodium PCA – sól sodowa kwasu piroglutaminowego pochodzenia naturalnego, działa nawilżająco

Sodium Carbomer – polimer kwasu akrylowego, reguluje lepkość kosmetyku.