Kosmetyki

serum z wit

 

Działanie witaminy C w kosmeceutykach:
– przy kuracji kolagenem naturalnym niezbędna jest witamina C, która odgrywa rolę w regeneracji kolagenu  – wpływa na ostateczny kształt oraz strukturę włókien kolagenowych
– poprawia metabolizm fibroblastów, dzięki temu zwiększa się synteza włókien kolagenu, elastyny i składników macierzy międzykomórkowej
– antyoksydancyjne: neutralizuje wolne rodniki, a także bierze udział w regeneracji witaminy E, która z kolei ochrania błony komórkowe przed utlenianiem
– chroni komórki przed stresem oksydacyjnym związanym ze szkodliwym działaniem promieniowania ultrafioletowego. Zapobiega fotouszkodzeniom, a stosowana po ekspozycji słonecznej działa przeciwzapalnie i redukuje rumień posłoneczny
– inaktywuje tyrozynazę i w ten sposób chroni przed hiperpigmentacją, ma działanie rozjaśniające

 


płyn micelarny

SKŁAD INCI:

Aqua – woda, rozpuszczalnik

Aloe Barbadensis Leaf Juice – sok z aloesu

Polyglyceryl-4 Laurate/Sebacate i Polyglyceryl-6 Caprylate/Caprate, – substancja konserwująca zatwierdzona przez Ecocert, nawilża oraz łagodzi podrażnienia, jest delikatna nawet dla osób posiadających wrażliwą cerę

Glycerin, – gliceryna

Benzyl Alcohol – naturalny konserwant, posiada certyfikat EcoCert

Cantella Asiatica Extract – wyciąg z wąkroty azjatyckiej

Polygonum Cuspidatum Root Extract – wyciąg z korzenia rdestu japońskiego

Scutellaria Baicalensis Extract – wyciąg z tarczycy bajkalskiej

Camellia Sinensis Leaf Extract – extrakt z zielonej herbaty

Glycyrrhiza Glabra ( Licorice ) Root Extract – ekstrakt z korzenia lukrecji

Chamomilla Recutita Flower Extract – ekstrakt z kwiatów rumianku pospolitego

Rosmarinus Officinalis ( Rosemary ) Leaf Extract – ekstrakt zliści rozmarynu

Parfum – zapach

Tetrasodium Glutamate Diacetate – antyoksydant

Sodium Hydroxide- wodorotlenek sodu, regulator pH

Dehydroacetic Acid – kwas dehydrooctowy, naturalny konserwant

kolagen coolway

SKŁAD INCI:

Aqua – woda

collagen – kolagen

caprylyl glycol –bezpieczna substancja nawilżająca i delikatnie natłuszczająca

elastin – elastyna

lactic acid-kwas mlekowy