Balsam ziemniaczany

balsam ziemniaczany

Skład:

AQUA – woda
MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL – olej z orzechów makadamia, regeneruje, nawilża, skóra jest elastyczna i gładka
CETEARYL WHEAT STRAW GLYCOSIDES – emulgator pochodzenia roślinnego – z łodyg pszenicy
GLYCERIN – naturalna gliceryna, łagodzi, nawilża, wygładza, poprawia elastyczność, reguluje procesy prawidłowej odnowy naskórka.
BUTYROSPERMUM PARKI ( SHEA BUTTER ) – masło karite, zawiera witaminy, kwasy tłuszczowe, ochrania przed promieniami słonecznymi, opóźnia procesy starzenia i powstawania zmarszczek, regeneruje
CALENDULA OFFICINALIS ( MARIGOLD FLOWER ) OIL – ekstrakt z nagietka, zawiera karoteny i flawonoidy, przyspiesza odnowę naskórka i gojenie się ran, wspomaga mechanizmy obronne skóry, działa przeciwzapalnie, łagodzi podrażnienia
ISOPROPYL MYRISTATE –  ester kwasu palmitynowego z alkoholem izopropylowym, syntetyczny składnik, emolient
CETEARYL ALKOHOL – alkohol cetearylowy, jest mieszaniną alkoholi tłuszczowych, emulgator bardzo dobrze nawilża, wygładza skórę
GLYCERYL STEARATE CITRATE – emulgator, wielowartościowy alkohol estryfikowany z kwasu cytrynowego i roślinnego kwasu stearynowego
PARFUM – zapach

SIMMONDSIA CHINENSIS ( JOJOBA ) OIL – olej jojoba, zawiera witaminy A, E, F, do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, chroni przed wysuszeniem, przyspiesza regeneracje
SOLANIUM TUBEROSUM ( POTATO ) EXTRACT – ekstrakt z ziemniaka, uelastycznia, regeneruje, nawilża skórę
CHAMOMILLA RECUTITA ( CAMOMILE ) EXTRACT – olejek z rumianku, zawiera azuleny i bisabalol, działa przeciwzapalnie, łagodzi podrażnienia
GLUCONOLACTONE – kwas polihydroksylowy, składnik złuszczający, nawilżający, antyoksydant, wzmaga syntezę kolagenu i elastyny

HELIANTHUS ANNUUS ( SUNFLOWER ) SEED OIL – olej ze słonecznika, emolient, nawilża, zmiękcza, ma działanie przeciwutleniające, hamuje procesy starzenia skóry
SODIUM BENZOATE
– benzoesan sodu, konserwant
POTASSIUM SORBATE – sorbinian potasu, konserwant

BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL – zapach
BETA – CAROTENE/ CI 75130  – beta karoten, organiczny związek chemiczny, zapobiega nadmiernej suchości i rogowaceniu skóry, naturalny antyoksydant, jest używany jako barwnik kosmetyków

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.