Formaldehyd

kosmetyki

Jest składnikiem dozwolonym do stosowania w kosmetykach, wyłącznie
w ograniczonej ilości, zakresie i warunkach. Dopuszczalne stężenie:
▪produkty do utwardzania  paznokci do 5%
▪produkty do jamy ustnej 0,1% (wolny formaldehyd)
▪pozostałe produkty 0,2% (wolny formaldehyd)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.